آداب و رسومسبک زندگیغذاها

دسر هایی لذیذ با طعم فرهنگ چین

شیرینی در کشورهای غربی معمولا غذاهای شیرین مانند بستنی , دونات , کلوچه و آب نبات است . در چین اما دسر از این مفاهیم فوق العاده فاصله می گیرد و حتی کیک هم معنی دیگری دارد.

در این مطلب جذاب از مجله ی نیموتریپ به چند مورد از دسرهای لذیذ کشور چین می پردازیم :

 

کیک ماه

moon cake

یکی از معروفترین دسرهای کشور چین , یوبینگ که به کیک ماه معروف است و به طور سنتی در جشنواره های اواسط پاییز خورده می شود. این جشنواره در اواسط پاییز در زمانی که ماه کامل است برگزار می شود . تصور می شود که ماه با فصل ها و کشاورزی گره خورده است بنابراین به لطف این جشنواره از ماه تشکر می کنند,این جشنواره در زمان سلسله ی تانگ رسمی شد . بخشی از این شکرگذاری ها کیک ماه است که عرضه و خورده می شود.

در این مدت مردم کیک ها را به دوستان و خانواده ی خود هدیه می دهند تا برایشان آرزوی خوشبختی کنند . این کیک نرم ,لطیف و مانند ماه گرد است و مواد درونی آن بسته به مناطق متفاوت از بستنی گرفته تا کاستارد و ژامبون در آن استفاده می شود , اگرچه اصل خمیر از نیلوفر شیرین و زرده ی تخم اردک شور پر می شود.

 

یوآنگشیائو

yuanxiao

توپ های برنجی را می توان در طول سال خورد , اما به طور ویژه در جشن های سال نو چینی بین خانواده ها تقسیم می شود که به عنوان یک نشان برای هماهنگی و خوشبختی در سال جدید است . نام اصلی این دسر بستگی دارد که کجای چین باشید , این نام در شما چین یوآنگشیائو و در جنوب به تونگ یوان خوانده می شود , اگرچه نام یوانگشائو در درجه اول قرار دارد.

گلوتین پودر برنج استفاده شده در آن باعث شیرین شدن آنها میشود و مواد داخل آن می تواند از دانه ها و یا میوه های پخته شده مانند مربا . مارمالاد باشد.

 

آب نبات ریش اژدها

dragon beard candy

آب نبات ریش اژدها شبیه آب نبات پنبه ای است . این شیرینی چینی کوچک و نازک است و نام آن از شباهتش به ریش اژدها نشات گرفته شده .

تهیه ی آب نبات ریش اژدها در چیم به عنوان یک هنر در نطر گرفته می شود , زیرا با جوشاندن شکر ماده ای ژله ا ی ساخته می شود و سپس آن را به صورت حلقه در می آورند و این حلقه ها را بار ها و بارها می کشند تا صد ها هزار رشته ی به وجود آید . برای پر کردن داخل آن از آجیل ها استفاده میگردد به این گونه که ابتدا آجیل را روی رشته ها ریخته و سپس آن را غلت می دهند تا داخل آب نبات پر شود .

 

کیک فائوگائو

fortune cake

کیک فائوگائو که شباهت بسیاری به کاپ کیک دارد یک شیرینی محبوب سال نو در چین است که با نام کیک رفاه یا خوش شانسی معروف است.

در فرهنگ چین هدف از خوردن آن خوش شانسی است و اغلب در تعطیلات به دیگران هدیه می شود . کلمه ی فا معنای دوگانه دارد , هم رفاه و هم برجسته در حالیکه کلمه گائو به معنی کیک می باشد. روش سنتی تهیه این کیک مخلوط کردن آرد برنج , آرد کیک و بیکینگ پودر با شکر و آب داغ سپس قرار دادن آن در قالب های کاپ کیک است وقتی کیک بخارچز شود قسمت بالای آن باید بصورت لبخند باز شود . این کیک ها می توانند رنگ های متفاوت داشته باشند.

 

نقاشی شکری

sugar painting

همه ما آثار هنری غذایی دیده ایم که بسیار اشتها آور هستند . اگر مخالف خوردن شکر خالص نیستید در چین نوعی هنر وحود دراد که می توانید آن را بخورید . این آثار خوراکی مربوط به دوره ی سلسله ی مینگ می باشد که نقاشی ها جزئی از آیین مذهبی بود .

این دسر در بازارها , خیابان ها و پارک ها به دلیل محبوبت در میان بچه ها در اطراف مدارس نیز یافت میشود. معمئلا افرادی که مشغول طراحی این نقاشی های زیبا هستند همراه با یک بوم یا یک تخته سنگ مرمر با فلزی در یک غرفه هستند . طرز تهیه این نوع دسر اینطور است که ایدا شکر مایع تهیه می شود پس از ان شکر داغ را بر روی تخته و یا بوم به هر شکلی که مشتری تقاضا بکند درست می کنند که حتی می تواند سه بعدی باشد .

 

کیک عزیز

wife cake

افسانه های زیادی وجود دارد که این کیک را احاطه کرده است , اما رایج ترین آنها مربوط به یک زن متاهل است که پدرش بیمار شده است.این خانواده فقیر بودند و اکثر پول خود را برای پرداخت هرینه های درمان استفاده می کردند و این در بسیاری از افسانه های متفاوت است .در بیشتر افسانه ها می گویند که شوهر این زن با شنیدن اینکه چه اتفاقی برای او افتاده است  به سختی کار کرد تا بتواند پول کافی برای بدست آورد و در نتیجه از این کیک تهیه کرد و فروخت. ریشه ی داستان از شهر گوآندونگ شکل گرفته است.

به طور سنتی این کیک از خمیر صاف و لایه لایه دست می شود که پر از خربزه ی زمستانی آب نباتی , آرد برنج چسبناک  و دانه ی کنجد است .

 

سوپ کنجد سیاه

Black sesame soup

به طور معمول سوپ به عنوان دسر محسوب نمی شود , اما سوپ کنجد سیاه در چین دسری است که به دلیل مزایای سلامتی آن جزو دسر ها محسوب می شود. تمامی چیزهایی که برای تهیه این سوپ لازم است آب , برنج ,شکر و همچنین دانه کنجد سیاه می باشد و به صورت گرم سرو می شود.دانه های کنجد سیاه علاوه بر اینمه رنگ مات به سوپ می دهند ,سرشار از مواد مغذی است که باعث سلامت مو و پوست , جریان خون و حرکات روده می شود .

 

تارت تخم مرغ هنگ کنگی

تارت های تخم مرغ را می توان در سراسر جهان یافت , اگرچه در چین محبوبیت خاصی دارند و هروعده غذایی را می توانند  همراهی کنند. نسخه های مختلفی در داخل چین وجود دارد , اما رایج ترین آن ها تارت تخم مرغ هنگ کنگی است که تحت تاثیر تارت کاستارد انگلیسی است . تارت های تخم مرغ به سبک هنگ کنگی از خمیر کاسه مانند که با مواد پر می شوند و شکلی غلیظ و ژله ای مانند دارند .

 

 

 

 

منبع : matadornetwork

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا